Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Estudiants d’infermeria el dia de la Creu Roja de l’any 1973

Quan estudiava el segon curs d’infermeria a l’escola de la vall d’Hebron de Barcelona, una tarda va entrar a classe la directora de l’escola M. Luisa Fernández. De primer moment, vàrem pensar que quelcom de greu havia passat perquè qui ens informava  de les qüestions relaciones  amb els estudis eren les instructores, però no, la directora  va  dir-nos e següent :  Ahora voy a llamar a las cinco alumnas  que van mejor uniformadas  para que vayan a  apostolar para la Cruz Roja en la plaza de Catalunya’.

Esquerra Rosa M. Masana i Chari Pineda
Esquerra Rosa M. Masana i Chari Pineda

De les cinquanta alumnes que constituíem el curs  val a dir que la majoria anàvem ben uniformades , teniem cura de la nostra presencia  perquè ens agradava anar endreçades, però també influïa el fet que la  directora ens passava revista.

Cada  dia quan anàvem a esmorzar a les 7,30 del matí, ella estava   situada al costat d’on s’ agafàvem les safates de l’esmorzar  i en aquell moment ens observava que duguessis els cabells ben recollits, l’uniforme i del davantal net, les maneguets, el  coll que era emmidonat, la còfia, les mitges i les  sabates que tot fos correcte.

Si localitzava alguna  imperfecció de les esmentades, treia una llibreta de la butxaca  hi   ho anotava quelcom de desconegut per a nosaltres,  aquesta llibreta nosaltres li vàrem posar el nom de ‘ La llibreta negra’.  Era a final de mes quan  al donar- nos les qualificacions  sabíem  també  la nota d’ uniformitat.

A les nou del matí érem a la plaça Catalunya amb la guardiola de recaptació a mà i  penso que havia de ser  el dia 8 de maig que es  quan es celebra el dia Internacional de la Creu Roja.

Hi va haver molt bona col·laboració  dels barcelonins i alguns també ens donaven conversa,  preguntaven de quina escola érem, quin curs estudiaven i  nosaltres també  corresponiem  perquè teniem facilitat de paraula degut que  estavem habituades  al tracte  amb les persones.

Plaça Catalunya, imatge Google maps, hi ha qui hi veu un mussol
Plaça Catalunya, imatge Google maps, hi ha qui hi veu un mussol

Tot que la pel·lícula ‘Las chicas de la Cruz Roja’ va ser feta  l’any 1958   quan estudiavem l’ any 1973  el record del film encara estava vigent i en alguna ocasió ens  venia en ment algun  passatge  d’aquella obra cinematogràfica, en especial perquè èrem joves i no ens mancaven  ganes de  passar-ho bé.

Vàrem finalitzar la recaptació just per tenir temps per  anar a dinar  i desprès assistir a les classes  que s’impartien a la tarda.  Recordo que  aquell dia era un dia solejat i que varem passar bastant de calor a la plaça de Catalunya, però a la vegada també ens sentíem  satisfetes  per la tasca benefica que havien  dut a terme.

Plaça Catalunya des del Corte Inglès
Plaça Catalunya des del Corte Inglès

Leave a comment

name

email (not published)

website