Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Llevadores de Palafrugell

Per llegir el llibre clicar a:

llevadores-de-palafrugell

Cartell informatiu
Cartell informatiu

Hem afegit un petit vídeo del dia de la presentació del llibre a Palafrugell el 10 de novembre de l’any 2006. La Associació de Suport a la Dona va organitzar un acte molt entranyable, ple de sensibilitat.

Presentem un breu vídeo  filmat per Maria del Carme Cabo Tellez (epd),  li estic plenament agraïda que hagués  retingut aquells moments tant bonics  i emotius  per tots nosaltres,  es va  generar un càlid ambient  especialment afavorit per les poétiques paraules  de Eulàlia Hortal  i pel cant  de Neus Mar junt amb la seva acompanya artística al piano.

Vídeo:

present-llevadores-palaf-2006-mitjana

 

La Associació de Suport a la Dona de Palafrugell (ASDP) va ser fundada l’any 1996 i va desenvolupar les seves activitats fins l’any 2018. Quan em van proposar fer una edició dels articles que de les llevadores havia publicar a la Revista de Palafrugell mentre era director en Santi Messeguer. La persona que hem va suggerir fer una edició dels capítols presentats va ser Maria Salvadó Calzada , mentre i responsable de les publicacions de llibre de (ASDP) en concret de la col·lecció que van anomenar Dones amb nom propi.

Ens vàrem avenir a la proposta i els hi oferí el treball perquè es tractava d’una associació sense ànim de lucre i donava suport a les dones que ho necessitàvem. La Associació es va ocupar de l’edició i en va fer una tirada de 500 volums.

Mesa de presentació. Maria Salvadó, Cloti Martínez, Juli Fernández, Rosa M. Masana i Carme Puigvert (MCC)
Mesa de presentació. Maria Salvadó, Cloti Martínez, Juli Fernández, Rosa M. Masana i Carme Puigvert (MCC)

La directora i la vocal de (ASDP) Clotilde Martínez i Maria Salvadó respectivament, van presidir la mesa juntament amb el batlle de Palafrugell Juli Fernández i la presidenta del Col·legi de Diplomats en Infermeria de Girona Carme Puigvert i jo mateixa.

Clotilde Martínez va fer entrega d´un obsequi en reconeixements a la tasca feta a les llevadores que van poder assistir al acte, que van ser Assumpció Feliu de que es va traslladar de Bescano, Maria Noguer de Palafrugell i pel que fa a Maria Gràcia Pi, va recollir l’obsequi la seva filla, presidenta de la Creu Roja de Palafrugell, degut que feia poc la seva mare ens havia deixat.

Obsequi: Filla M.Gràcia Pi, Assumpció Feliu  i Maria Noguer
Obsequi: Filla M.Gràcia Pi, Assumpció Feliu i Maria Noguer

L’acte va ser amenitzat en primer lloc per la poetessa de Palafrugell Carme Hostalet que llegí una obra poètica dedicada a la mare. Tot seguit la cantant Neus Mar junt amb la pianista que l’acompanyava van interpretar una de les clàssiques cançons catalanes, de la mare que li parla al seu fill, cançó molt entranyable , més encara quant tots veiem que Neus Mar estava embarcada, que aviat seria també una futura mare.

El públic va gaudir d’aquest càlid esdeveniment que havia estat acuradament organitzat, a la sortida ens trobàvem amb alguns pastes i els clàssics confits del bateig que no hi podien mancar. A més dels  fotògrafs Paco Dalmau i Lluís Maimí, Mari Carmen Cabo Téllez (epd) va  fer una breu filmació  que hem adjuntat més amunt i també  n’hem obtingut  algunes  imatges d’aquest text.

Carme Hostalet, Neus Mar i la pianista ....
Carme Hostalet, Neus Mar i la pianista ....

Hem localitzat dues imatges de la llevadora Asumpció Feliu dels dos dies que  vàrem anar  a casa seva  a Bescanó , de primer per a fer-li una entrevista i desprès portar-li  a  que la llegirs per si tot estava correcte,  a  Maria Gràcia Pi no n’hi varem fer  perquè ens en va donar una de quan era jove per posar-la al llibre  i  a  Maria Noguer sí que li vàrem fer una fotografia  però de moment no ha sortit .

Asumpció Feliu a casa seva junt amb la seva màquina d'escriure i a l'entrada
Asumpció Feliu a casa seva junt amb la seva màquina d'escriure i a l'entrada

 

Leave a comment

name

email (not published)

website