Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Entrevista a Conxa Saurí

 

M. Concepció Saurí naixia el 1957 a Palafrugell. És llicenciada en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ha fet de professora de Secundària i, des de l’any 1991, és arxivera municipal de Palafrugell. Ja abans col·laborava en les tasques d’arxiu d’aquest centre. Amant de la narrativa, ha escrit en revistes culturals i en premis literaris.

Escriu des de l’any 2001, coincidint amb el canvi d’edifici de l’arxiu municipal, comenta  que es despertava de matinada pensant en el trasllat, i va començar a omplir aquestes hores deixant còrrer la seva imaginació.

Algunes de les seves obres han estat guardonades. Darrerament ha escrit el llibre “Àngela Clos Batlle. La primera regidora”

La entrevista feta per Rosa M. Masana i publicada a la revista digital Totbisbal  va acompanyat d´un vídeo, es pot veure a :  http://totbisbal.com/entrevistes/detallsEntrevistes.php?nIdEntrevistes=47

Per conèixer  la obra de la autora es pot consultar el seu bloc: http://mcsauri.blogspot.com.es/

La plaça Modest Cuixart de Palafrugell

Escultura a Modest Cuixart (r.m.)
Escultura a Modest Cuixart (r.m.)

L’any 2007, amb motiu del 80è aniversari de Modest Cuixart , Palafrugell va organitzar actes de reconeixement a la figura i obra d’aquest gran artista (1). Un dels actes que havia de presidir el dia 8 de maig de l’any 2008. (2) era el de la inauguració d’ una escultura dissenyada per ell mateix que va ser col·locada en una de les rodones de l’entrada principal de Palafrugell, però el traspàs a una altra vida  el dia 31 d’octubre de l’any 2007  li va impedir fer-ho. La revista el Nou de Palafrugell (3) informa que l’escultura va ser feta al taller de Pere Casanovas de Mataró i confirma que era la reproducció d’una obra original feta pel pintor que anteriorment  havia cedit al municipi. Annie Unland (4) i la Revista del Baix Empordà (5) parlen de l’escultura i de l’obra i vida del pintor. MES INFORMACIÓ