Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Els fotògrafs Ferriol i Forgues i el vestit de Sant Sebastià del santuari de Palafrugell

Article publicat al setmanari del Baix Empordà núm. 59 -Any XV del desembre de 2017, pag. 90

Per llegir-lo clicar a:  ferriol-i-forgas-fotògrafs

A la Correspondència Municipal de l’Arxiu de Palafrugell del dia 13-3-1906,  en una circular lliurada al batlle de Palafrufell  procedent de la Comandància de Mallorca , va referencia  al soldat Miquel Masanet Llinàs resident al Far de Sant Sebastià. Hem considerat  que pot ser una dada d’interés.

Josep Loredo i Moner, un músic enciclopèdic

Aquest article va ser publicat a la Revista del Baix Empordà número 54 – Any XIV  del setembre del 2016. El presentem a aquesta pàgina amb format PDF, clicar a:  josep-loredo

Per saber més coses de Josep Loredo es pot consultar la Viquipèdia  i també al seu bloc on parla de les formacions musicals de Catalunya

Escultura a la Sardana a la Bisbal d'Empordà, escultor Marcel Martí i Badenes
Escultura a la Sardana a la Bisbal d'Empordà, escultor Marcel Martí i Badenes

 

A peu d'escultura es llegeix Mar, són poc llegibles la t i la i de Martí
A peu d'escultura es llegeix Mar, són poc llegibles la t i la i de Martí

 

Por conèixer la obra de Marcel Martí i Badenes podem consultar a Viquipèdia

Projecte de cinema científic a la escola de l’ Hospital del Tòrax de Terrassa.

A l’escola d’Infermeria mixta de l’hospital del Tòrax de Terrassa es van formar dues promocions de Infermeres (1976-1980),  dues de Tècnics Especialistes en Laboratori i dues de  T.E. en Radiodiagnòstic (1980-1984).

Teniem previst que per aquests estudiants de la branca tècnica sanitària  incorporar al seu programa d’estudis  programa pel·lícules de caràcter científic, però a causa que l’hospital va entrar en fase de tancament, el projecte  també va fer fallida.

Darrerament he localitzat  els documents de les gestions efectuades amb l‘Institut Francès de Barcelona (1919)  entitat que disposava d’una àmplia  cinemateca  de temàtica científica.  Adjuntem els documents.

Material disponible per àrees temàtiques
Material disponible per àrees temàtiques
Portada del catàleg
Portada del catàleg
Correspondència
Correspondència