Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

En Xevi l’il·lusionista de la Costa Brava, actes del mes d’octubre 2023.

Es disposa d’abundant informació l’il·lusionista Xevi i del seu Gran Museu de la Màgia que te a Santa Cristina d’Aro, la Federació Internacional de Societats Màgiques (FISM) el considera com el museu de la màgia més gran i original  del mon. Tothom coneixem a Xevi per aquest nom però el seu nom de pila és  Xavier Sala Costa .

Xevi i el seu Museu
Xevi i el seu Museu

Fa poc, el dia 21 d’octubre del 2023, membres del ‘Club de Ilusionistas Professionales (CIP)’[1] es van traslladar al Gran Museu de la Màgia per retre homenatge i reconeixement a Xevi per la seva llarga trajectòria professional en el fet de crear jocs de màgia d’aquells que no ens deixen d’ impactar a tots.

Els quatre membres del Club que van venir al Museu  des de Madrid eren: El president Alejandro Gracia May, el vicepresident Pedro Martin , el secretari Palomino Merino i el tresorer Antonio de los Santos i el metal·lista Juan Roldan.

Un fet singular a destacar fet pel mag Xevi va ser el de baixar des de la muntanya de Montserrat conduint un vehicle amb els ull tapats i fins al Salo de l’Automovil de Barcelona. Aquesta tant màgica proesa va ser inscrita al Llibre de Rècords Mundials Guinness, com el mateix ens va explicar realitzada sota el  testimoni d’un notari.

Noticia a la Revista Baix Empordà
Noticia a la Revista Baix Empordà

El dia 22 d’octubre la Revista del Baix Empordà publicava la noticia que en motiu del Dia Mundial de Patrimoni Audiovisual, el dia 27 d’octubre seria realitzat un acte al Espai Ridaura en motiu que Xevi havia cedir una col·lecció de vídeos  fets entre l’any 1969 al 1996.

25 anys de la Revista Baix Empordà, acte fet a Calonge  (Imatge Glòria Jara)
25 anys de la Revista Baix Empordà, acte fet a Calonge (Imatge Glòria Jara)

Un altre dels esdeveniments amb que va participar Xevi va ser l’ acte de celebració dels 25 anys de la Revista del Baix Empordà, on al final dels parlaments ens va oferir unes sessions d’il·lusionisme, d’aquelles que com sempre succeeix, fa que et preguntis, com a estat possible fer-ho ?

Xevi també és hàbil en fer pujar algú al escenari i casi sense volguer.

He recuperat un article fet perGlòria Jara Albertí titulat : La nàgia d’en Xevi al cinema, es tracta d’una crònica molt interessant que ens mostra les activitats que el mag  fa fer en el cinema. (2)

 

 

 

Notes


[1]  El (CIP) va ser fundat l’any 1956  i està vinculat  a d’altres associacions de màgia, il·usionisme i prestidigitació  comla Federació Internacional de Societats Màgiques, la Federació Lationaamericana de Societats Màgiques i la Secretaria Permanente de Sociedades  Mágicas Españolas.

Glòria Jara Albertí. La màgia d’en Xevi al cinema. Revista Baix Empordà (RBE) núm.32, pags. 20 a la 25, 2011. De la mateixa autora La Costa Brava màgica. RBE núm. 26, pàg.24, any 2009

Deu anys de Premis d’ Il·lustració Eva Toldrà Fernández a Olot.

Dir que personalment va ser una gran satisfacció poder assistir al acte d’entrega dels  Premis d’il·lustració  Eva Toldrà Fernández a la sala Torin de Olot, lloc on hi ha l’Arxiu Històric Comarcal de la Garrotxa.

Jaume Toldrà i Isabel Fernández, sala Torin d'Olot 11-10-2023
Jaume Toldrà i Isabel Fernández, sala Torin d'Olot 11-10-2023

Varen veure com la sala d’actes s’omplia de persones, molts d’ells eren  joves il·lustradors i dissenyadors  i encara més estudiants, alguns d’ Olot mateix però també en van venir d’altres punts de Catalunya.  Es podia experimentar que traspuàvem energia i entusiasme, possiblement perquè alguns sabien que serien guardonats i d’altres senzillament pel fet d’ esser persones creatives  amb un gran potencial per crear noves formes basades en fets reals o imaginatius, tenien la potestat de perfilar una idea.

Al acte també hi havia familiars dels il·lustradors, diverses autoritats i amics dels pares de la Eva, en Jaume Toldrà i Isabel Fernández, que se’ls veia   que estaven contents per la gran  afluència de públic i a la vegada per a  molts de nosaltres que els hi tenim amistat, també compartien amb ells el sentiment d’enyor que no es pot evitar.

Recordarem aquest esdeveniment de forma entranyable per la calidesa humana dels seus protagonistes ,  des d’aquest  senzill bloc  hem volgut també donar testimoni  de la diada.

Per saber més coses y veure els treballs de les persones  que van ser premiades en anys anteriors aconsellem visitar la pàgina de la Escola d’Arts i Superior de Disseny d’ Olot  a : https://evatoldra.cat/

Nosaltres només presentem algunes imatges de la diada d’aquest esdeveniment celebrat a Olot el día 11 d’octubre de l’any 2023.

imatges-eva-toldra-comp

Sala exposicions de treballs  publicats (Imatge Isabel Fernández)
Sala exposicions de treballs publicats (Imatge Isabel Fernández)
Tarjeta amb dades històriques
Tarjeta amb dades històriques
Dibuix
Dibuix