Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Records d’una pilot aeronàutica

El Aeroclub de Barcelona-Sabadell l’any 2011 en motiu de la Festivitat de la Patrona va publicar  a la  una revista que  duia per nom: 20 anys  de Festa al cel i  també hi va sortir publicat l’ article Records d’una pilot de l’any 1978, pag. 63 i 64 de la revista.   Primer adjunten quelcom relacionat amb les hores de vol i   més avall  posarem l’article   Records d’una pilot de l’any  1978  publicat a la revista del Club  aeronàutic de Sabadell-Terrassa.

L’Aeroclub  de Sabadell-Terrassa per cada  estudiant  disposava d’ una llibreta de vols on eren anotats  cada dia el nombre de tràfics que s’havien fet, un tràfic consistia amb prèvies indicacions de la torre de control  enlairar-se , fer  un determinat circuit   i aterrar  també segons les indicacions del controlador aeri.

Eren apuntats també el nombre de minuts de vol i si  aquests havien estat fets  junt amb l’ instructor de vol o  bé sol dins . Per volar sense l’instructor al costat prèviament t’havien de donat ‘La suelta’  després de posar-te a proba  en la realització de diversos  exercicis de  vol  consistents en  fer vuits  i espirals  al espai i  tenint molta curar  de no  passar-nos de graus d’ inclinació del motor, hi havia el risc  d’entrar en barrina difícilment controlable.

Llibreta de vols  29-5-1978 a 17-11-1978

Hem localitzat  la llibreta  de vols, en realitat la teniem  a la vista però  degut  que al llom  no hi  havia cap nom ens passava desapercebuda, ara ens plau explicar quelcom dels seu contingut.

Veiem que vaig  començar  el curs  el dia 29 de maig de l’any 1978,  fent amb l’instrucyor  el que s’en diu una classe d’acomodació, al finalitzar el vol  l’instructor va escriure a la llibreta, ‘ Classe de acomodación  normal’. No m`havia posat histèrica ni m’havia mort de por, de fet l’instructor abans de aixecar el vol va dir-me ‘ Ahora vas a ver lo que da de sí este avión’, sort  que per la fira   pujava a la atracció anomenada el Martell, de fet  per a mi va ser divertit  poder experimentar les  atribucions d’aquell aparell volador posades  al  límit , és impactant el que pot  arribar  a fer una Cesnna 152.

Als registres de la llibreta  de vols consta vaig fer 170 tràfics amb l’instructor  que  en total van sumar  29 hores i 33 minuts.

El dia 26 de setembre del mateix any  amb van donar el que se’n diu ‘La Suelta’ o sigui que t’indiquen que  facis dos tràfics sola comandant sola, sense  instructor al costat. Fa molt de respecte.

De vols individuas sense instructor , vaig fer un total de  95 tràfics que  van tenir un temps  de 11 hores i 32 minuts .

La 'Suelta', 26-9-1978
La 'Suelta', 26-9-1978

La suma d’ambdues modalitats de vol  ens dona la xifra de  265 tràfics –enlairar-se i aterrar-  que donà com a resultat  un total  de 41 hores i cinc minuts  de vol.

Adjuntem la pàgina del dia del examen final fet el 17 de novembre de l’any 1978 fet amb l’avioneta  EC-CPV o sigui amb la  Eco Charli  Eco Papa Victor.

Anagrama actual de l ' Aeroclub
Anagrama actual de l ' Aeroclub

Darrera pàgina de vols 
Pilot al camp de Sabadel, pag. 64
Pilot al camp de Sabadel, pag. 64
Pilot al camp de Sabadell, pag.63
Pilot al camp de Sabadell, pag.63

Leave a comment

name

email (not published)

website