Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Hockey femení, medalla d’Or als Jocs Olímpics de Terrassa 1992

Fem aquesta entrada només per poder d’adjuntar  unes imatges que tenien guardades que considerem  poder aportat quelcom de nou, són referents  al día que  es van celebrar els Jocs Olímpics d’ Espanya l’any 1992, Terrassa en va sortir la ciutat  seleccionada per fer-hi la olimpiada del  hockey  femení  que havia de jugar amb l’equip alemany. Sortosament en va sortir guanyador l’equip espanyol  que rebé la Medalla d’Or.

Sobre l’esport del hochey terrassenc n’ha parlat Arola Ycart Canal en un excel·lent treball  titulat: Història del hockey femení a Terrassa: des dels orígens fins al 1992.  i també d’altres autors. Motiu pel que nosaltres com esmentavem només inclourem algunes imatges.

Museu Arqueológic Nacional d'Atenes, joc keretízein datat al 500 a.C.
Museu Arqueológic Nacional d'Atenes, joc keretízein datat al 500 a.C.

Hem volgut incloure aquesta imatge només per mostrar l’antiguitat del joc on veiem que els grecs ja practicaven 500 anys a.C. A Terrassa però, data d’inici consta que va ser a principis del segle XIX.

El dia que vàrem anar a la final del partit d’hoquei  que es jugava al estadi municipal de Terrassa, hi vàrem anar també amb l’intenció d’animar a les jugadores del nostre bàndol a que es fessin seu el partit. Va donar resultat.  Una curiositat que m’ha sorprès es que guardés l’entrada.

Entrada,                Maria del Carme Cabo i Rosa M. Masana,        Expresant: Hem guanyat !
Entrada, Maria del Carme Cabo i Rosa M. Masana, Expresant: Hem guanyat !

Es va crear un ambient molt agradable perque d’entrada vàrem veure algunes persones conegudes que feien de voluntaris per aquest esdeveniment, entre elles la Rosa Maria Suñer Masana, neboda meva, sempre molt donada a ajudar.

Una altre sorpresa va ser que les infermeres de la Mútua de Terrassa  Rosa Membrilla i Mercé Figa , companyes de treball d’abans, feien de voluntaries al servei d’infermeria del estadi.

Diferents aspectes de l'estadi (imatges Rosa M. Masana)
Diferents aspectes de l'estadi (imatges Rosa M. Masana)

Leave a comment

name

email (not published)

website