Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Societat de Socors Mutus La Feminista

 Article  de Rosa M. Masana  publicat a la Revista del Baix Empordà núm. 42- Any XI, setembre 2013, pags. de la 95 a  la 100.

La Feminista era una societat de Socors Mutuos que va ser creada a Palafrugell el dia 3 de febrer de l’any 1905 per iniciativa de 63 palafrugellenques interessades a donar cobertura als problemes de salut de les associades. L’any 1914 es va fusionar en altres entitats i se’n va perdre la trajectòria.

La informació de l’esmentada societat va ser obtinguda de la revisió  dels documents que estant dipositats a l’ Arxiu Municipal de Palafrugell , tema que va ser d’interès per la  Revista del Baix Empordà.

Durant  la celebració d’una marató de viquipedistes feta l’any 2015 a l’Arxiu Municipal de Palafrugell, vàrem  incorporar el text a la xarxa  i posteriorment la informació també es disponible a Wikiwand -enciclopèdia en línia-  Per consultes:

Elisa Mascord, infermera a La Feminista de Palafrugell (cedida R.Budó)
Elisa Mascord, infermera a La Feminista de Palafrugell (cedida R.Budó)

 Viquipèdia 

Wikiwand

Rosa M. Masana. Dones emprenedores 1857-1914. Segon volum , editat en format digital , any 2016.

 

Presentem la imatge de Elisa Mascort Trilla  que va ser lliurada pel seu net Ramir Budó .Ens va comentar   que no li constava que Elisa fos infermera , però  si que tenia  bons coneixements de les herbes remeieres i que era  una persona  molt disposada a  ajudar als altres.

 

 

Leave a comment

name

email (not published)

website