Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

La gestió dels serveis de infermeria de l’hospital de Palamós (1985-1986)

 

 

Llibre: Gestió dels serveis d'infermeria
Llibre: Gestió dels serveis d'infermeria

 

Urgències (imatge Rosa M. Masana)
Urgències (imatge Rosa M. Masana)

Per llegir el llibre clicar a:

 Gestió d’nfermeria Hospital-Palamós       

Es de considerar que durant els anys 1985 i 1986 van ser els més intensos que va viure  el nou edifici del hospital de Palamós , la dedicació dels professionals per fer possible la posada en marxa dels 20 primers llits de l’hospital va necessitar de moltes hores de dedicació.

Pel que fa a la direcció d’infermeria va ser necessari:

Preveure la contractació d’infermeres i auxiliars de clínica per la nova obertura de l’hospital, es van fer 200 entrevistes personals. Hi va haver alguna  infermera que va renunciar  a ser contractada a causa de  la retribució que se’ls oferia, 60.000 pessetes/mes = l’equivalent a l’actualitat  vindrien a ser 3.700 pessetes al mes, sabem que no és el mateix però,  ens pot orientar.

Gestionar una part de la compra de material, amb tres pressupostos de diferents empreses, la direcció era qui desprès escollia.

Organitzar la formació per les auxiliars de clínica que treballaven al hospital i no disposaven de certificació pel treball que desenvolupaven i, també per preparar a les persones que havien sol·licitar treballa al hospital com a auxiliars de clínica però no en tenien coneixements.    ’El Ministerio del Trabajo’ hi constava com a docent per d’altres cursos fets a dos hospitals de Terrassa,  va facilitat  la gestió de petició per impartir un curs d’ Auxiliars sanitàries,  ens va finançar la docència aportant  al hospital un milió de pessetes, cinc centes mil  van ser per la compra de material per habilitar una aula i la resta havia de anar destinades  a retribuir a les infermeria que havien impartit docència.

 Crear  la planificació dels equips assistencials dels tres torns d’infermeria i guàrdies,  

Ocupar-nos de la organització d’infermeria i de l’atenció  d’infermeria que havien de rebre les persones grans ingressades al geriàtric.

La directora d’infermeria tenia la responsabilitat també de gestionar l’ingrés  de pacients al  hospital geriàtric,  hi havien moltes peticions i poca disponibilitat de llits , vàrem  necessitar  també moltes hores de  dedicació  i de treball per  fer les millores necessàries, l’equip de manteniment va ser de gran ajut.

Ocupar-nos del servei de consultes externes.

Fer els llits i equipar de material d’infermeria per la primera unitat assistencial  de 20 llits que s’havia d’obrir.

Assistir a diverses reunions, etc.

Consideració:

La tasca d’infermeria  considerada dins l’ àmbit de la  gestió,  de  la docència i  de les pròpies  activitats  professionals assistencials, amb freqüència és desconeguda i  especialment obviada a gairebé tots els  anals de la història i, fins i tot  a l’actualitat, al segle XXI. 

                                                                                                   

 

Finestres de la zona dels despatxos  de direcció metge, d'infermeria i administrativa
Finestres de la zona dels despatxos de direcció metge, d'infermeria i administrativa
Interior de l'hospital (imatge Rosa M. Masana)
Interior de l'hospital (imatge Rosa M. Masana)

Te poca qualitat, amb tot adjuntem l’organigrama del departament d’infermeria que hem localitzat a una carpeta de casa,  era un esborrany que calia consensuar i  passar-lo  a net.

Esborrany d'organigrama dels serveis d'infermeria
Esborrany d'organigrama dels serveis d'infermeria

 

Leave a comment

name

email (not published)

website