Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Josep Masana Ribas, un bomber terrassenc

Noces de Josep i Conxita, Sant Pere de Terrassa
Noces de Josep i Conxita, Sant Pere de Terrassa

Presentem algunes imatges en format PowerPoint del bomber Josep Masana Ribas nascut a Maians -Igualada- el dia 22 d’octubre de l’any 1924 que era fill de Joan i Anna . Es va casar el dia 19 d’abril de l’any 1954  amb Conxita Torras Quimesó a l’església romànica de Sant Pere de  Terrassa i van tenir dos fills en Marià i Francesc. Va morir a Viladecavalls l’any 1997.

 En aquest mateix bloc  podem consultar una crònica  que fa temps va ser incorporada on ens parla de Josep Masana tant en  la basant  personal com pel que fa a la històrica de la professió a la ciutat de Terrassa, podem  llegir-la a:  Un bomber terrassenc. PDF

 

Nota complementaria

USS Enterprise ( CVA (N) 62
USS Enterprise ( CVA (N) 62

A la pàgina número 7 d’aquesta crònica : Un bomber terrassenc, dèiem que Josep Masana junt amb la seva germana petita havien anat a visitar el portaavions americà  Franklin Delano Roosevelt atracat al port de Barcelona. Aquest portaavions inicialment rebia el nom de USS Coral Sea (CV-43) però li va ser canviat el nom en honor al president  del Estats Units que feia poc havia mort.

Segons Wiquipèdia el F.D. Roosevelt va ser botat el dia 29 d’abril de l’any 1945, sabem que en un dels seus desplaçaments havia atracar al port de Barcelona noticia publicada per La Vanguardia i el ABC del mateix dia, el  sis de setembre de l’any 1953.

Darrerament un fill de Josep Masana, Marià Masana també bomber com el seu pare, ha localitzat entre els seus documents informació i el tiquet d’entrada per fer una visita al portaavions USS Enterprise CVA (N) 65.

 En principi  vàrem tenir  el dubte de si havíem visitar aquest vaixell enlloc del F.D. Roosevelt com dèiem, però  que havia estat botat l’any 1960 i va fer el viatge inaugural l’any 1962.  però per l’edat ho hem descartat.

Quan vaig anar amb el meu germà a fer la visita tenia uns vuit anys i quan va atracar l’Enterprise a Barcelona havia de ser el 1962 o probablement  més enllà i  en aquesta data ja era una adolescent.  La troballa d’ aquest tiquet ens pot fer pensar que en Josep també hagués pogut anar a visitar aquest altre portaavions de nova generació, encara que la signatura de la entrada no sembla correspondre a la d’ell.

Leave a comment

name

email (not published)

website