Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Santi Massaguer Malleu, breu record d’una excel·lent persona.

Santi Masseguer Malleu, El Fraternal, 2012 (Rosa M. Masana)
Santi Masseguer Malleu, El Fraternal, 2012 (Rosa M. Masana)

El dia 12 de juny d’aquest any 2024 va morir Lluís Molines Falgueres que havia fet activats literàries amb edició de diversos llibres , arts escèniques, era  col·leccionista i promotor  cultural, degut que ens va deixar, buscava alguna imatge d’ell per  escriure un petit  recordatori de la seva persona, entremig de les imatges va aparèixer una breu filmació  feta al Fraternal de Palafrugell  un dia que hi vaig anar i asseguts a una taula hi havia fent una tertúlia en  Lluís Molines i en Santi Masseguer.

Duia l’aparell de filmar i els vaig demanar captar algunes imatges fetes a correcuita.  Dir que Santi Masseguer ara tampoc és amb nosaltres, va morir essent encara força jove, als 62 anys, el dia 26 d’abril de l’any 2013 , d’ell en podem saber moltes coses que resten escrites per Puri Abarca al diari El Punt Avui  (1) i a d’altres cròniques, també a Viquipédia, per la qual cosa si volem saber o recordar algunes coses del seu treball professional podem consultar aquesta mitjans.

Tinc un bon record del contacte personal  que vaig tenir amb Santi Masseguer de quan era el director de la Revista de Palafrugell, n’estic agraïda perquè  ell i el seu equip, es van avenir  a acceptar per la revista  algunes cròniques  relacionades amb Palafrugell  i també la col·lecció  biografia de les antigues llevadores de la vila, d’aquest tema en va sortir la publicació d’un llibre editat per la Associació de  Suport a la Dona de Palafrugell , duia per nom:  165 anys de la història de les llevadores de Palafrugell i també  cròniques sobre Dones emprenedores.

L’obertura de caràcter de Santi, de facilitar l’accés a la revista va actuar  de manera que em va motivar a seguir fent indagacions i explicar quelcom de component  històric,  tot que sempre he tingut la sensació que no escrit del tot bé com fan  els experts en aquesta materia.

És per aquest motiu que  sempre he sentit  un especial agraïment per la forma de ser d’en Santi, si  de bon principi  no m’hagués donat aquesta facilitat és possible que  les indagacions fetes a Palafrugell haguessin restat minvades.

Estic contenta d’haver localitzat aquesta breu filmació i  extreure’n  aquest parell d’imatges  d’unes persones que ara no hi són . Gràcies Santi Masseguer,

Santi Masseguer junt amb Lluís Molinas, El Fraternal 2012 ( Rosa M. Masana)
Santi Masseguer junt amb Lluís Molinas, El Fraternal 2012 ( Rosa M. Masana)

Notes

 

 

 

 

 

Leave a comment

name

email (not published)

website