Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

L’ofici de llevadora

 

Article fet per Rosa M. Masana Ribas, infermera, publicat a la revista Tabulari núm. 9 del desembre de 2013 que edita l’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany.

 

 Abans de l’any 1965 gairebé totes les parteres infantaven els seus nadons a domicili ajudades per la llevadora, i s’aconseguia establir una relació humana molt propera, però poc a poc el costum va ser d’anar a llevar les criatures a l’hospital i actualment algunes mares volen tornar a tenir els infants a casa. A partir de l’any 1953 les llevadores havien de tenir prèviament els estudis d’Ajudant Tècnic Sanitari (ATS), actual Diplomat Universitari en Infermeria (DUI), per això parlem d’infermeres i llevadores. En aquesta ocasió citem només el nom d’algunes professionals i els anys en què les hem trobat esmentades, i que hem trobat gràcies als fons documentals de l’Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany, i també adjuntem l’entrevista a la llevadora M. del Collell Roura

Leave a comment

name

email (not published)

website