Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Xemeneies industrials del Baix Empordà

Portada i contraportada Xemeneies industrials del Baix Empordà.
Portada i contraportada Xemeneies industrials del Baix Empordà.

 

 Per llegir el llibre en format PDF clicara a:

  Xemeneies-industrials-del-Baix-Empordà

Varem incloure en aquesta edició la xemeneia Nadal Ribo que pertany a Banyoles.  Se’n fet cinc llibres en paper un d’ells l’hem donat a la Biblioteca de la Bisbal.

La presentació d’aquest llibre he tingut l’honor que s’hagi avingut a fer-la la doctora en arquitectura Gracia López Patiño  amb quí  ens uneix  una amistat  des de  la seva tesi doctoral que tractava de  les xemeneies industrials de València i Múrcia. Es va   interessar per la xemeneia Almirall de Terrassa que havia fet el contratista d’obres  Marià Masana Ribas i els seus treballadors l’any 1956 a Terrassa, se’n pot veure un vídeo fet per DSV que porta per  nom: La xemeneia Almirall a vista d’ocell

La doctora G.Patiño és professora de la Escola tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Politècnica de València. Disposa d’un bloc tècnic molt interessant titulat Chimeneas Industriales de Ladrillo.

 

Interior de la portada i contraportada del llibre i solapes
Interior de la portada i contraportada del llibre i solapes

 

Presentació del llibre Infermeres i llevadores gironines, volum II

artell informatiu
artell informatiu

El passat dia 26 de maig a la cafeteria de Can Ponac de Celrà va ser presentat el segon volum  del llibre Infermeres i llevadores  gironines.

El tema va ser d’interès pels assistents i després de l’exposició es va obrir un petit diàleg relacionat amb l’assistència i familiaritat de les llevadores  d’abans, quan aquestes  atenien  a les parteres i els  nadons  en el seu  propi domicili.

Alguns dels assistents recordaven el nom de la llevadora que els havia ajudar a néixer perquè en ocasions  les mares parlaven  d’aquest fet als seus fills.

Signant alguns llibres
Signant alguns llibres
Presentació del llibre
Presentació del llibre