Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Paraula

Sovint emprem paraules sense parar-nos a pensar el seu significat més intrínsec, més primigeni de la parla humana o de la derivació llatina o  grega, però la paraula es interpretada a dins nostra amb la seva verdadera connotació encara que sigui inconscientment.

Aquests trets de la fonètica de les paraules els coneixem des de mitjans del segle XX  quan Richard Bandler i Jonh Grinder van fer estudis del llenguatge verbal i no verbal i l’anàlisi en la forma de ser usat per relacionar-nos amb els demès i amb nosaltres mateixos. Aportacions que van crear la ciència de la neurolingüística i també la programació neurolingüística (PNL).

Dit això, volia comentar que en aquests moments que vivim una situació social tant insòlita  a causa d’un inesperat  problema de salut de caràcter víric-infecció , quan truquem a un familiar o als  amics per veure que fan, solen dir : Si ja ho veus, a casa confinats sense poder sortir. 

Personalment i sense saber el perquè no m’agradava emprar la paraula confinada, més aviat explicava el que estava fent. Ara he vist que confinat vol dir ‘ que estem amb la mort’ perquè ‘con’ és ‘amb’ i finat mort. Si  és això el que vol dir es qüestió de no fer servir  aquests terme perquè ens estem programant, inconscientment  estem dient que convivim amb tànatos i la verbalització cala.

Quan ens preguntem podríem explicar el que fem a casa com  escoltar musica, treballar, escriure, pintar, ballar, cosir, fer creacions, o simplement no fer res, dormir, pensar, somia i d’altres,  tot per evitar verbalitzar la no positiva paraula. Adjunto un retall del Diccionari de A.M. Alcover on hi ha el concepte de la paraula.

Proposta feta per la Isabel, podrien  usar la paraula  Reclòs

Reclòs segon Alcover es refereix a tancat, apartat dels altres, sense comunicació, penso que tampoc seria convenient repetir-la sovint.  Val més que diguem:

No em sona el despertador a les set del matí, no accelero per anar a la dutxa, em vesteixo  sense presa amb roba còmoda, plantofes i mitjons de llana, esmorzo amb pausa  i converso amb qui desitjo  perquè se que els trobaré a casa i parlar deu minuts o més, segons les ganes i després fer  aquelles coses que gairebé teniem oblidades.

Estic a casa desfent el bloqueig amb una balada

Finat
Finat

Leave a comment

name

email (not published)

website