Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Els cinc ordes religosos de la Bisbal (des de l’any 1341)

Amb data 23 de gener de l’any 2015, vaig publicar al diari digital Totbisbal una crònica que tractava  de les ordes religiosos del municipi. Presentem l’encapçalament de l’article i l’enllaç  per qui consideri d’interès  la  consulta del  text complert.

http://totbisbal.com/reportatges/detallsReportatges.php?nIdReportatges=47

El convent dels Franciscans de la Bisbal (R.M.)
El convent dels Franciscans de la Bisbal (R.M.)

A la Bisbal hi ha hagut cinc ordes religiosos cristians al llarg de la història, dos de masculins i tres de femenins. El primer en instal·lar-se va ser el dels pares Franciscans, documentats l’any 1580, tot i que es considera que ja l’any 1341 tenien presència al municipi. L’altre orde masculí era el dels pares maristes. Les tres congregacions de germanes van ser les Concepcionistes, conegudes també com les germanes franceses, les vetlladores de Sant Josep i les Marianes o del Cor de Maria.

Hem fet una nova incorporació  al diari digital Totbisbal relacionada amb el Convent dels Franciscans basada en una entrevista feta al pare Francesc Costa que va estar al convent durant bastants anys.

Pintura de Sant Francesc de :    Enciclopèdia Monitor.
Pintura de Sant Francesc de : Enciclopèdia Monitor.

Leave a comment

name

email (not published)

website