Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

El naufragi del vapor ‘Alger’ 1899

Característiques físiques del vaixell 'Alger'
Característiques físiques del vaixell 'Alger'

A la Revista del Baix Empordà número 48 de l’any 2015 pàg.116 vàrem publicar un article que parlava del naufragi que va patí el vaixell francès a les illes Formigues entre Palamós i Calella de Palafrugell.

En aquesta zona a causa de la poca visibilitat i degut que llavors  l’escull i no disposava de cap sistema lluminic, d’un petit far, que  poguès indicar la zona com a perillosa, alguns vaixells s’hi havien estavellat.
El dia que va naufragar, el vaixell  ‘Alger’ havia sortit de València en direcció a Marsella, era el 8 d’abril de l’any  1899 a les 4.30 hores de la matinada i en ell hi anaven passatges i també transportava una càrrega de vi, taronges i tàrtar.
Hem pogut saber quelcom de les característiques d’aquest vaixell mitjançant la consulta del llibre-registre londinenc ‘Lloyd‘s Register of Shipping‘ que es guarda a la biblioteca del Museu Marítim de Barcelona i en presentem  una imatge on  consta la seva morfologia.  Per saber coses d’aquest vapor consultar l’article abans esmentat. 

Gràfic d'un vaixell de l'època
Gràfic d'un vaixell de l'època

Leave a comment

name

email (not published)

website