Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Antoni Petit i Deulofeu (1924 – Palafrugell 2015)

Antoni Petit al cap del Barça, imatge de Facebook
Antoni Petit al cap del Barça, imatge de Facebook

 Fa anys, per complementar un text per ser publicat a la Revista de Palafrugell vaig haver d’anar  dues vegades  a parlar amb el senyor Antoni Petit, vivia a una casa que estava al davant de l’antic Hospital de Palafrugell.

Les  converses que portavem fora del tema principal  sempre vàren ser molt instructives i amenes  doncs l’ Antoni era un gran coneixedor de les teories d’Einstein i de la ciència de la astronomica. Es feia escoltar.

Explicava com l’univers s’arrugava i algunes de les coses que deia no les entenia prou bé, però d’altres  em ressonaven força, potser degut que de joveneta m’havia interessat per temes divulgatius de la ciencia  i en disposo d’alguns llibres. [1]

Recordo que en una d’aquelles converses Antoni va fer una afirmació que  em va sorprendre del tot  i  vaig atrevir-me a considerar  que s’havia equivocat, va dir: Estem condemnats a viure a la terra,  no en podem sortir.

De seguida vaig pensar i l’ Apolo 11 de l’anada a la Lluna, tot que no hi hem tornat més i també  del que  es diu  respecte  a fer viatjes a Mart i  dels  plats voladors  que  arriven  d’altres terres.

Un parell d'imatge dels apunts que em va lliurar
Un parell d'imatge dels apunts que em va lliurar

Tot i la meva incredulitat la opinió de l’Antoni sempre l’he tingut present, més endavant vaig pensar que potser s’havia referit que la causa  era deguda als efectes dels  cinturons de Van Allen, o  energies electromagnètiques  que actuen a  la bòveda celest.  Qui sap, per que  ell no ho va dir.

He fet aquest comentari  perquè darrerament mentre endreçava  alguns documents he localitzat un treball de feia anys que l’ Antoni m’el havia regalat, es titulava: Einstein, pare de la teoria relativista, consta de 20 folis i conté diversos gràfics de caràcter tècnic i  diguem que la seva lectura no és fàcil, en especial si no en ets experta.  També  em va donar  un  altre article titulat: Astronomia. que es pot llegir a: Aquesta estranya Matèria.[3]

Ara en tenir a mans un d’aquells treballs de l’Antoni  que amb tant de goix m’els havia ofert, m’he desdit de portar els folis  a reciclar junt amb els altres papers d’anotacions.

Mitjançant Facebook, ens hem assebentat que Antoni havia  estudiar  enginyeria i matemàtiques a la Universitat de Barcelona i  que també havia treballat en qualitat de cap d’operacions a l’empresa la  Maquinista Terrestre i Marítima S.A.

(publicat 6-2-2023)

 Notes


[1] Un  dels llibre  que deiem és de Alice A. Bailey,   ‘La conciencia del átomo’. Editorial Kier S.A. segona edició 1967.

[2] Potser siguin les bandes de Van Allen que no  poguem sortir de la terra però, també  es diu  que existeixen  d’altres maneres de fer-ho, actualment m’inclino més en pensar amb aquesta hipòtesi.

[3] Petit i Deulofeu, Antoni. Astronomia. Aquesta estranya Matèria. Butll. Centre d’Est. Natura B­N, VIII (3): 285 ­ 303. Sta. Coloma de Gramenet, 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van Allen

 

 

Leave a comment

name

email (not published)

website