Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Antoni Petit i Deulofeu (1924 – Palafrugell 2015)

Antoni Petit al cap del Barça, imatge de Facebook
Antoni Petit al cap del Barça, imatge de Facebook

 Mentre escribia un text per ser publicat a la Revista de Palafrugell vaig haver d’anar  dues vegades  a parlar amb el senyor Antoni Petit per demanar-li informació, a casa seva  al davant de l’antic Hospital de Palafrugell.

Les nostres converses sempre vàren ser molt amenes i per a mi del tot  instructives perquè Antoni era un gran coneixedor de les teories d’Einstein i a la vegada  expert en la ciència de l’astronomica, es feia escoltar.

Explicava com l’univers s’arrugava i algunes de les coses que ell deia no les entenia prou bé, però d’altres  em ressonaven, potser degut que de joveneta m’havia interessat per alguns d’aquests temes encara que a nivell divulgatiu i en disposo d’alguns llibres. [1]

Recordo que en una d’aquelles converses Antoni em va sorprendre molt per la afirmació que va fer , en aquell moment  per a mi  incompresible i fins i tot vaig pensar que s’havia equivocat, va dir-me: Estem condemnats a viure a la terra,  no en podem sortir.

De seguida vaig pensar i l’ Apolo 11 de l’anada a la Lluna, tot que no hi hem tornat més i també  del que  es diu  respecte  a fer viatjes a Mart i  dels  plats voladors  que ens venent d’altres terres.

Un parell d'imatge dels apunts que em va lliurar
Un parell d'imatge dels apunts que em va lliurar

Tot i la meva incredulitat, aquella opinió d’Antoni sempre l’he tingut present, més endavant vaig pensar que s’havia referit  als efectes dels  cinturons de Van Allen, i els seus efectes  del motiu que no poguessin sortir de la terra, o sigui que les energies electromagnètiques  ens ho impedirien, no ho se.

He fet aquest comentari  perquè darrerament mentre endreçava  alguns documents  vaig localitzat un treball de feia anys Antoni m’el havia regalat, era titulat: Einstein, pare de la teoria relativista, consta de 20 folis i conté diversos gràfics de caràcter tècnic i la seva lectura no és fàcil  per qui no està instruit en aquest tema. També va escriure un  article titulat: Astronomia. Aquesta estranya Matèria.[3]

Ara en tenir a mans aquell treball de l’Antoni  que amb tant de goix m’havia regalat, no he estat capaç de posar-lo  a reciclar junt amb els altres papers d’anotacions i l’he tornat a guardar al seu lloc. Penso que algú l’hauria de seguir guardant.

Per Facebook ens hem assebentat que Antoni havia  estudiar  enginyeria i matemàtiques a la Universitat de Barcelona i  que també havia treballat de cap d’operacions de l’empresa la  Maquinista Terrestre i Marítima S.A.

(6-2-2023)

 Notes


[1] Un  dels llibre  que deiem és de Alice A. Bailey,   ‘La conciencia del átomo’. Editorial Kier S.A. segona edició 1967.

[2] Potser siguin les bandes de Van Allen que no  poguem sortir de la terra però, també  es diu  que existeixen  d’altres maneres de fer-ho, actualment m’inclino més en pensar amb aquesta hipòtesi.

[3] Petit i Deulofeu, Antoni. Astronomia. Aquesta estranya Matèria. Butll. Centre d’Est. Natura B­N, VIII (3): 285 ­ 303. Sta. Coloma de Gramenet, 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van Allen

 

 

Leave a comment

name

email (not published)

website