Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Joan Baptista Coromina Costa, àlies ‘Koro’

 

En Joan Baptista Coromina Costa era conegut com a ‘Koro’, mot que li va posar el seu amic, el farmacèutic bisbalenc Joaquim Figa. Redactar una breu crònica sobre la seva persona ve motivat perquè fa poc vaig trobar guardats dins d’una carpeta dibuixos fets per ell que em va regalar l’any 2000. Vaig considerar que enlloc de seguir-los guardant els podria cedir al Arxiu Comarcal del Baix Empordà (ACBE), en pertànyer a una persona força coneguda a la Bisbal. Per aquest motiu em vaig posar en contacte amb el seu fill gran, Joan Baptista Coromina Costa. Em va lliurar informació i em va dir a quins dels seus amics podria anar a preguntar alguna cosa. Dissortadament no disposa de dibuixos ni fotografies del seu pare perquè la riuada de l’any 1977, explicava, se’ls havia endut. Per continuar llegint clica a Coromina.

Un oncle de  Joan Baptista Coromina Costa, es deia Joan Baptista Coromina Figueres, persona molt reconeguda a la Bisbal per les seves qualitats artístiques com a pintor,decorador i també professor. Poden conèixer  quelcom més de la seva trajectòria clicant a JBC Figueres.

Imatge parcial i pintada de la xemeneia industrial Coromina de la Bisbal (Rosa M. Masana)
Imatge parcial i pintada de la xemeneia industrial Coromina de la Bisbal (Rosa M. Masana)

Leave a comment

name

email (not published)

website