Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Escoles d’Infermeria (ATS) a finals dels anys seixanta a Catalunya.

Anys enrere volia fer una crònica sobre les escoles d’infermeria que en aquell moment hi havia a Catalunya , motiu pel que vaig escriure al ‘Ministerio de Educación’ per demanant-los informació al respecte. Van respondre la petició lliurant una relació de dinou escoles d’Ajudants Tècnics Sanitaris (ATS) que hi havia l’any 1969 a Catalunya.

L’esmentada crònica  finalment no la vaig fer i ara he localitzat un imprès datat el dia vuit d’abril de l’any 1969 que havia rebut  del ‘Archivo General’ del ‘Ministerio de Educación de Madrid’ un document on hi constaven les dinou escoles d’infermeria que hi havia inscrites  a Catalunya.

El document estava basat en la resposta que el Degà de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona havia lliurat l’esmentat Ministeri  d’Educació  per donant-li  la referència de cada una de les escoles d’infermeria existents a  Catalunya.

Al llistat  hi constava  només el nom de les escoles sense fer referència al expedient d’obertura que podem observar a la imatge que presentem.  També adjunto dos diplomes d’infermera que guardava a la mateixa carpeta  que havien estat  expedits per la ’Cruz Roja Española’ els anys  1932 i 1951 i segons els cognoms de les interessades   corresponien a dues  infermeres catalanes.

Relació d'escola d'infermeria (ATS) catalanes l'any 1969
Relació d'escola d'infermeria (ATS) catalanes l'any 1969
Diploma Creu Roja 1951
Diploma Creu Roja 1951
Diploma Creu Roja 1932
Diploma Creu Roja 1932

Leave a comment

name

email (not published)

website