Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

El sol de nit

Un dia mentre conversava amb la meva mare em va dir : Hi ha un sol de dia i un sol de nit.

- Li vaig preguntar: Es refereix a la lluna ?

- No, la lluna no, ja ho saben que hi ha la lluna, vull dir el sol de nit, respongué  amb seguretat.

En aquell moment no vaig entendre res, pensava que la mare estava equivocada i que explicava una cosa molt rara, ella que no havia estudiat astronomia  i  a  mi a classe mai m’havien dit que hi havien dos sols. Ara en sap greu de no haver-li demanat més explicacions.

Amb tot, aquella observació de la mare sempre l’ he recordada, perquè a més no era l’única vegada que havia dit quelcom de peculiar per a mi.

La mare, la iaia, als 83 anys a Calafell, any 1984
La mare, la iaia, als 83 anys a Calafell, any 1984

Abans de continuar dir que la mare era una persona  vital, dinàmica i amb un tarannà molt autoresolutiu, era al meu entendre una persona  més disposada que d’altres dones del seu temps.  Havia nascut a començaments del segle vint, l’any  1902,  es va casar  amb el pare l’any 1923 i van tenir sis fills, el darrer l’any 1945.  Els pares havien viscut  les dues Guerres Mundials la de 1914 i la del 1936 i  d’aquesta darrera  en van sortir força pejudicats,  per la propia experiencia sabien  deien: El pa que se’n dona quan  dos  o més bàndols politics entre en confrontació .  La mare va tenir una llarga vida que la va fer viure  fins els 93 anys.

He explicat aquest fet perquè fa poc vaig veure a Youtube  que un jove  afirmava que al nostre sistema astronimc hi havia també  un sol negre, però sense entrar a donar gaires detalls al respecte, d’ immediat vaig pensar amb el que havia dit la mare  que hi havia un sol de nit, motiu pel que em vaig interessar pel tema.

Un detall que potser també interesa que coneixem i és que la mare va viure uns anys  a casa dels seus sogres i en ocasions havia comentat  que l’avi Marià mostrava tenia unes facultats especials i que sovint consultava un llibre forrat de pergamí  que  originariament era del seu pare, aquest llibre durant el conflicte bèlic  va desaparèixer.

Que l’avi Marià, per mi besavi, disposes d’aquell  llibre pot tenir una explicació degut que havia estat bastants d’anys a un convent de la comarca del Bages, ho sigui que havia estat frare fins als 70 anys  quan va marxar del convent, és possible  que aquest llibre  havia d’estar allà, però no ho sabem. Es va casar amb una dona molt més jove que ell i van tenir dos fills, en Josep i  en Marià. A casa  sempre haviem pensat que les facultats i coneixements de l’avi Marià  li venien  heredades del seu pare i d’ella encara que transmetre quelcom a un altre membre de la familia.

La Anna durant la celebració dels seus 85 anys, any 2022
La Anna durant la celebració dels seus 85 anys, any 2022

És curiós com desprès d’incorporar la imatge de la mare en aquesta pàgina, em surt sense que la busques, una fotografia de la meva germana Anna de quan va fer 85 anys. No m’he pogut estar d’adjuntar-la en aquesta crònica relacionada amb  aspectes poc conegut de la naturaleza, encara que sovint d’una manera o d’altre els tenim  presents.

Seguint amb el que dèiem, no va massa he llegit algunes publicacions que tracten, emprant el qualificatiu de la mare, del  sol de nit o  sigui el consensuat sol negre. Hem vist que es tracta d’un símbol ancestral conegut per algunes  cultures, sembla que és quelcom de molt poderòs i potser per aquest motiu  va ser de gran  interès pels  nazis  que fins i tot el tenen  com a símbol així com  també  d’altres grups de caràcter esotèric.

Aquest sol, segons el que fins ara em pogut saber pot rebre també els qualificatius de : el sol invisible, el sol no manifestat, estrella sagrada, sol Invictus, estrella amiga del sol o complementaria, Geminga i també com a  forat negre.  El fet que el sol  rebi el nom de negre, es degut que no és visible és inmanifest però no per això ha de tenir una cognotació de negativitat, en tot cas podria ser dual  pel fet de considerar-se  agermanat amb el sol que veiem, relació amb Geminga i gèminis.

En quan a la seva morfologia obtinguda mitjançant mesures indirectes es diu que esta dotat de cargues elèctriques i magnètiques en moviment que són irradiades envers el sol ,  podria , diuen, tenir una funció de recarrega energètica que  a la vegada ens la transmet a nosaltres i dona  també claror a la lluna. De fet te un sentit, però qui sap.

Es diu que està situat a la constel·lació dels Bessons i que podria ser el púlsar més proper que disposa el nostre sol, que emet ratjos gamma de gran intensitat i que és  aproximadament una vegada i mitja més gran  que el sol que coneiem i  de diàmetre fa 20 quilòmetres. Es diu que la seva potencia calorífica es de dos milions de graus centígrats i que difilcilment mai  podría esgotar la seva energia,  per altra banda ens preguntem i a ell qui l’alimenta ?,  si és que ha de ser així .

En aquest moment no podem dir res més que no siguin especulacions , només el que fem es afegir una breu bibliografia que podria servir  per  estirar del fil, tot que per la meva part he fet el que volia fer que és : Reconeixer que la nostra mare  no anava errada i  a la vegada considerar-li el mèrit de disposar d’aquests  coneixements que no  disposaven  els seus fills, bé potser alguns si, però possiblement ja havien entrat en dubtes.

Bibliografia consultada.

- Un ‘sol negro’ hace vibrar el sistema solar cada 160 minutos.

El País, 13-10-1983.  https://elpais.com/diario/1983/10/13/sociedad/434847602_850215.html

- Arregi Bengoa, Jesús Iturria. 1-2-1987.

També  a: Ubicación del Gemimnga. El País 17-4-1996 https://elpais.com/diario/1996/04/17/sociedad/829692017_850215.html

Per veure la imatge de la estrella Geminga

A Youtube hi ha un video publicat, no vaig anotar les referencies, ho sento per si algú llegeix aquesta nota.  Al vídeo s’esmentava  que el sol era una pojecció d’una altra font d’energia, gran sorpresa aquesta afirmació,  dient també  que la polarització de la llum envers el nostre sol  venia de més enllà de la latitut 90º de la Antàrtida.

Sol ros
Sol ros

 Manual de simbologia . Oficina Nacional del Deporte.

Rellotge astronòmic de l'Ajuntament de Praga, 1410. Viquipèdia
Rellotge astronòmic de l'Ajuntament de Praga, 1410. Viquipèdia
El rellotge astronòmic de l’antic Ajuntament de Praga ens presenta una visió  del temps i dels astres bastants complexa i interconectada, però desconeixem si dona alguna  referencia a sol negre a aquesta mena de bobina energètica .  Es dui que la primera part del rellotge va ser construida l’any 1410 i fa poc s’ha sabut que el va fer  Mikulas de Kadan, està  envoltat de diversos  representacions com  sant Pere amb les claus del cel.  Ha sofert algun accident i  en dues ocasions ha estat restaurat, l’any 1948  i recent de l’any 2018.
Es curiòs perquè mentre escribia aquesta crònica (11-10-2021)  al pati  de casa hi vaig trobar un estil de forma vegetal  mai vista abans, podia recordar a un petit sol de color grogenc,  potser és el sol que faltava ! 
Nous conceptes (21-10-2021)

Un vídeo que està a Youtube amb la signatura News . El transcendental, el dia 21 d’octubre del 2021 publicava ‘ La tierra llega a oscurecerse ‘ on feia referencia a un treball dut a terme per investigadors americans del ‘Geophysical Research Letters‘ i conjuntament amb l’Institut d’Astrofísica de Canàries i la Universitat de la Laguna. Havien obtingut dates fotomètriques diàries de l’ albedo – grau de reflexió que emana un objecte -, des de l’ any 1998 al 2017 en aquest cas la llum que la terra reflecteix a la lluna.

Van arribar a la conclusió que la terra havia disminuït la emanació de llum envers a una determinada zona de la lluna en un 0,5% per m2, l’ equivalen 0,5 watts. Aquestes dades van ser estimades en base al conegut patró que considera que la reflexió a la lluna que emana la terra oscil·la entre el 37 al 39%. Aquest descens s’ha vist més accentuat durant els tres darrers anys.

L’interès per aquesta noticia ha vingut pel fet de parlar del sol de nit que deia la mare, d’altra manera possiblement ens hagués passat del tot desapercebut. Hem vist que la lluna rep llum per dos costats, pel sol i per la terra, fet que desconeixíem fins aquest moment. Ens preguntem d’on procedeix aquesta llum que emetem ?

Imaginari
Imaginari

 prehistòric [/caption]

Eliseo López Benito investigador i estudiós dels monuments arqueologics que han perdurat en el temps i procedents de civilitzacions gairebe ancentrals, a un vídeo  que ha publicat a Youtube el dia 25 d’octubre del 2021  parla del seu descubriment  fet a  la muntanya de Montserrat, treball que porta per nom : La deidad barbada de Montserrat. Los dioses de la prehistoria.

Eliseo mostra l’analisi d’un bloc de pedra prehistòric on hi ha esculpida nomès la meitat d’una cara, però mitjançant un muntatge de simetria fotografica, apareix la cara complerta del que ell anomena un deu barbat amb cos de  senglar i ric amb d’altres elements simbólics d’interès.

Comenta també que aquesta escultura tenin en consideració la seva ubicació geologica relacionada amb  els astres  i també de com l’arriva la llum  durant els  solsticis i equinosis anuals , fa que pugui entendre millor la  importànci d’aquesta troballa..

És curios perquè d’un bon primer moment aquest vídeo m’ha  sugerit que la altre cara del deu no visible, no explicitada, però  sí existent  com gairebé de segur volia  demostrar el ‘primitiu’ artista de miles d’anys enrera , ara  una escultura ens suggereixi,  donat el tema que ens ocupa,  a relacionar aquesta  amb un possible sol negre, aquell ocult, inexistent per la majoria  de noslatres però, considerat de gran relevancia. No ho sabem, no sabem res per el moment. Nomès felicitat a aquest investigador.

 

Leave a comment

name

email (not published)

website