Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

La Pepita Carbó Ferrer, de can Frou de Torroella de Montgrí.

El dia 19 d’abril d’aquest 2023, vaig anar a Torroella per veure si trobava informació per fer un article sobre  la telefonia, vaig preguntar a una senyora que estava a la porta de casa seva conversant amb una altra, si ens podia dir on estava situada la centraleta de la telefònica d’anys enrere a Torroella. Em va dir que estava a la Plaça i que la telefonista era la Rosita.

Can Frou de Torroella, zona convertida en botiga
Can Frou de Torroella, zona convertida en botiga

 La  conversa ens va portar a parlar del seu pare  que havia estat sastre de professió, donant-se la casualitat que el sastre era en Frou,  persona força coneguda a Pals perquè algunes de les parelles que celebrar les seves noces  a la decada dels anys cinquanta, al nuvi, els hi havia fet el vestit en Frou.

Coneixia aquest fet perquè havia estat d’infermera a Pals i també havia coloborat aportant algun article a la revista La Torre de les Hores editada per l’Ajuntament, a un d’ells esmentava al sastre Frou  de Torroella.

La conversa amb la Pepita  va anar adquirint  interes, fins que em va dir: Entra, mira, veus aquí és on el pare hi tenia la sastreria on hi treballaven moltes persones,  encara que llavors  era més gran.

  Em va continuar ensenyant la casa i les diverses pintures que ella mateixa havia fet, pintures de colors vius agradables a la vista.  Personalment restava meravellada per les coses que explicava i per la seva cordialitat, més encara quan va dir que tenia 88 anys.

A la sala d’estar menjador hi entrava la claror fent-la acollidora perquè a més tenia la taula parada a l’espera d’ invitats, la moderna llar de foc estava apagada perquè feia bon temps però s’intuia el caliu que havia de desprendre els dies de fred, el gat estaba estirat comodament al sofà, en fí, tots els elements que conformaven un espai agradable.

Fragment d'una de les senefes de paret de can Frou
Fragment d'una de les senefes de paret de can Frou

La Pepita portave a un costat dels cabells dues petites pinces  adornades amb floretes que en recollien una part, aquest detall li donava una aire especial,  vistos els seus quadres,  d’artista, diria.

Vaig preguntar-li si l’havien fet  alguna entrevista, va dir que sí, que feia al voltant d’un any que Recer TV la va avisar per entrevistar-la  pel programa  dit “De prop”, la filmació  es consultable a Youtube.

Així que vaig poder vaig intentar buscar  el programa que m’havia dit i  al mirar-lo vaig gaudir en escoltar algunes de les seves vivencies.  El documental va permetre coneixer més aspectes de la vida dé Pepita, fascinant, veia que era ella mateixa, talment com la haviem vist i conegut només unes hores  abans a Torroella de Montgrí.

Hem volgut fer aquesta breu explicació per donar perdurabilitat a aquell inesperat i casual encontre amb la Pepita, persona de gran vivesa i cordialitat.

Leave a comment

name

email (not published)

website