Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Una unitat d’esterilització a la ‘Torre’ de Torre Maria de la Bisbal d’Empordà

 

La Torre convertida en una unitat d'esterilització
La Torre convertida en una unitat d'esterilització

 

Finestres de la torre
Finestres de la torre

 

 

Per llegir l’article clicar  a :  una-unitat-de-esterilitzacio docx

En aquests PDF, a la fotografia on hi ha les tres infermeres a la porta de Torre Maria de dreta a esquerra són: Angélica Ribera, Rosa M. Masana i Dolors Gelabert.

Del periode 1991 al 1993 van ser enregistrades algunes dades vers l’activitat d’infermeria, en especial el nombre d’extraccións de sang efectuades. Hi ha una còpia al Arxiu Comarcal del Baix Empordà.

Quadern de Registres amb índex de contingut (1991-1993)
Quadern de Registres amb índex de contingut (1991-1993)

 El cotxe dins de Torre Maria ,  26-4-2023

Abans de venir a treballar d’infermera a La Bisbal, la meva feina i estudis sempre els havia fet a grans hospitals com:  Mútua de Terrassa,  Genolier-Suïssa-,Vall d’Hebron, el Clínic, Bellvitge, del Tòrax, on en aquest centre hi havia  un servei de recepció obert  dia i nit.

El cotxe de Rosa M. Masana al jardí de Torre Maria, 1991
El cotxe de Rosa M. Masana al jardí de Torre Maria, 1991

Baix arribar a La Bisbal el dia 12 d’agost de l’any 1991 per treballar al Dispensari de Torre Maria, lloc on hi havia el consultori fins que es va posar en funcionamnt el Centre d’Asistencia Primària-CAP,el mateix dia de l’arribada  em van donar les claus de les portes perquè les tanques al marxar. La mes voluminosa i colosal  era la portalada de ferro de la entrada a la torre feta fer per un indià que va anar a Cuba.

No ho recordo bé, penso que plegava a les nou del vespre i al recinte no hi havia ningú més que passes visita. El metge titular del municipi i la infermera pertanyíem al cos de Sanitat  d’Asistencia Pública Domiciliaria -APD- i el nostre horari a més  era el d’estar localitzats les 24 hores del dia, feia horari de mati i vespre  al consulto i en cas d’urgència de avisar a casa al el telefon fix, si es generava una urgència de tipus quirúrgic anàvem de anta a atendre el pacient a Torre Maria.

Per fer la feina d’APD, era bàsic disposar de cotxe especialment també per anar als domicilis  dels malalts enllitats i  als pobles veïns  adscrits sanitàriament a la Bisbal.

Ara he localitzat una fotografia de fa 32 anys on es veu el  meu cotxe, un Renault R5  vermell matrícula 2106 JC, l’he mirat amb ulls històrics i amb un punt de sorpresa, doncs estava aparcat al jardí de l’actual Oficina de Turisme, ara impensable un acosa com aquesta, com canvien els temps.!

Leave a comment

name

email (not published)

website